Hamburger Hungaria Power

Hírarchívum

Vissza

Prinzhorn Csoport: a papíripar vezető európai szereplője

Prinzhorn Csoport: a papíripar vezető európai szereplője

2016. június 9.

Az ausztriai székhelyű Prinzhorn Csoport az újrahasznosító-, papír-, és csomagolóipar egyik vezető európai szereplője és a közép- és kelet-európai (CEE) régió piacvezetője. A wiener neudorfi (Ausztria) székhelyű, családi kézben lévő csoport három operatív divízióból tevődik össze: Hamburger Recycling Group (hulladékpapír-gyűjtés és -kereskedelem), Hamburger Containerboard (hullámkarton-gyártás) és a Dunapack Packaging (hullámkarton alapú csomagolási megoldások).

A vállalatcsoport 15 ország 54 termelőüzemében összesen 5800 alkalmazottat foglalkoztat. Évi 1 millió tonna begyűjtött papírhulladékkal, 2 millió tonna, újrahasznosított papírból előállított hullámalappapírral és 1,7 milliárd négyzetméter hullámkarton alapú csomagolóanyag gyártásával, valamint mintegy 1,2 milliárd euró éves forgalommal a Prinzhorn Csoport Európa harmadik legnagyobb vállalata az ágazatban.

Cord Prinzhorn, a Prinzhorn Csoport vezérigazgatója:

„A következetes ügyfél-orientáltság és a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokra és termékminőségre irányuló fókusz csoportunk alapvető erősségei. Ügyfeleink értékelik az igényeikre szabott termékeket tartalmazó innovatív kínálatunkat és kiváló csapatunkat. Vállalatunkat és termékeinket kifejezetten ügyfeleinkkel összhangban fejlesztjük – egyrészt földrajzi értelemben, mint pl. a KKE-régió országaiban zajló folyamatos terjeszkedésünkkel, másrészt új megoldások kifejlesztésével a papír- és csomagolóanyag-gyártás terén”

A Prinzhorn csoport világos, hosszú távú növekedési stratégiát követ – különös tekintettel Közép- és Kelet-Európa dinamikusan fejlődő piacaira. Belföldi osztrák, illetve német és magyar piacairól továbblépve a Prinzhorn Csoport immár Romániában, Bulgáriában, Horvátországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Törökországban is üzemeltet termelő létesítményeket. Az elmúlt 10 év során a csoport több mint 850 millió eurónyi beruházást hajtott végre a KKE-régióban, és további jelentős beruházások is tervben vannak.

A közelmúltban végzett beruházások között szerepel egy új, hullámkarton alapú csomagolóüzem átadása a dél-ukrajnai Herszonban, egy kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő erőmű kiépítése a németországi Sprembergben, a Dunapack Packaging nyíregyházai és strasswalcheni (Ausztria) üzemeinek modernizációja és bővítése, valamint egy török papír- és csomagolóanyag-gyártó vállalat, a Dentaş Ambalaj Ve Kağit Sanayi A.ş, felvásárlása, amely a török hullámkarton alapú csomagolóanyag-megoldások piacának negyedik legnagyobb cége, évi 360 millió m2 (180 000 tonna) előállított hullámkartonnal és 10%-os piaci részesedéssel. 2016 júniusában került átadásra Dunaújvárosban az a 45 milliárd forintos befektetéssel épülő erőmű, amely jelentős mértékben fogja növelni az energiahatékonyságot a Hamburger Hungáriában, Európa egyik legmodernebb papírgyárában.